Ulangtahun Perkahwinan.Semoga dirahmati Allah selalu..aminnn
Daisypath PicDaisypath Ticker

Somewhere under the rainbow....
Make your own free website on Tripod.com
Blog Tools
Edit your Blog
Build a Blog
RSS Feed
Buddy Page
View Profile
« April 2017 »
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Entries by Topic
All topics  «
hits. online
Spyware Wajib Ku Jengah
BesprenKu...Ina
Zirap
Kak Wan
Anne
Puteri
Ija
John Danger
AuntyN
MakAndeh
Ayah
Yusmi
Wak Din Jowo
Akuro
Oren
Shay
IbuVouge
Izawani
Mamarisyia
Cerita Ceriti Wakdin
uDa
Jem
Jamri
Mas
Kak Lady
Kak PB
Kimie
Awal Pagi
Kek Batik
Kak Sya
Aidura Sofiee
Lempoyak
Arena
Rojak Buoh
Marlina Baharom
Sayuti
Mak Lang
NBN

Adik2Ku
Siti adikku yang gembeng!
Yatie(Adik sepupuku)
Darzani
Aja

Gambo
yahoo photo
fotopages

You are not logged in. Log in
Somewhere under the rainbow....
Thu, 23 Mar 2006
Moved........
Mood:  celebratory
Assalamualaikum....

Kepada kengkawan semua.. dengan ini... saya mengumumkan.. rumah baru saya adalah seperti berikut

Selamat Datang Semua...


ribuan terima kasih kepada adikku Siti hehehe dia yang buat semua tuh hehehe aku dah give up + tak de byk masa utk itu semua hehehe.. ok...

Jumpa di sana....((((sana)))))) ((((sana)))))))


tot of Fz at 7:55 AM WST
Post Comment | Permalink
Fri, 10 Mar 2006
Ni paling murah RM15 hehehehe
harga sebenarnya bergantung pada tempahan..kalo aku order byk bleh la aku mintak murah sket..ok? aku takde amik untung byk pon...



Bunga lg utk promosi
yang ni mahal sket yg ni RM45 sbb beso kannn






















yang bawah ni yg tergantung tu harga dia RM15 yg kat bawah tuh dia beso..harga dia RM55.. Zirap ni je gambo yg aku ade.. hehehehe.. kaler bunga belh pilih lee

tot of Fz at 4:06 PM WST
Post Comment | Permalink
Lagi...
Ni gambo kek yg aku buat sendri.. korang jgn la kutuk naaa aku ni tak kreatif so aku main hentam jek la letak icing tuh hehehe.. hubby yg tabur chocolate rice tuh hehehe.. MR amacam? leh lawan ka kek cheese hang? :P


Gambo bunga.. ade sesapa nak beli..sila order..
Yang ni harganya RM20.. bunga orkid yer puan-puan..






























yg ni pulak harga RM30.. ade yg tiga tingkat, harga dia RM38. sesapa berminat leh hubungi aku di sitirahayu_mohd@time.net.my..



tot of Fz at 9:17 AM WST
Updated: Fri, 10 Mar 2006 9:27 AM WST
Post Comment | View Comments (2) | Permalink
Gambar pengubat rindu
Assalamualaikum..

Ok ni gambo aku dgn hubby masa ari raya arituh..yg budak comel dua org anak buah kami yer... :)




























Sepetang di Teluk Batik...bersantai-santai..mengambil angin petang..berdua...bercinta..bermesra memadu asmara hahahahahahahahahahaha.. saja ja nak bg MR plak jeles hahahahahahaha








tot of Fz at 9:13 AM WST
Updated: Fri, 10 Mar 2006 9:31 AM WST
Post Comment | Permalink
Aku kembali..tapi hanya seketika..
Untuk sahabat2 yang masih mencari cinta....


Ya Allah,jika aku jatuh cinta,cintakanlah aku pd
seseorg yg melabuhkan cintanya pdMU agr bertambah
kekuatan ku utk mencintaiMu...

Ya Muhaimin,jika aku jatuh cinta,jglah cintaku
pdnya agar tdk melebihi cintaku pada MU...

Ya Allah, jika aku jatuh hati,izinkanlah aku
menyentuh hati seseorg yg hatinya tertaut padaMU
,agar tdk terjatuh aku dlm jurang cintaMU...

Ya Rabbana jika aku jatuh hati ,jglah hatiku pdnya
agar tdk berpaling pd hati MU...

Ya Rabbul Izzati,jika aku rindu, rindukanlah aku
pd seseorg yg merindui syahid di jln MU...

Ya Allah jika aku rindu,jagalah rinduku pdnya agar
tdk lalai aku merindukan syurga MU...

Ya Allah jika aku menikmati cinta kekasih MU,
jgnlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya
bermunajat di sepertiga malam terakhirMu......

Ya Allah jika kau jatuh hati pd kekasih MU,jgn
biarkan aku tertatih dan terjatuh dlm perjalanan
pnjng menyeru manusia kpdMU...

Ya Allah jika Kau halalkan aku merindui kekasih
MU,jgn biarkan aku melampaui batas sehingga
melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi
hanya kepada Mu...

Ya Allah engkau mengetahui bahawa hati2 ini telah
berhimpun dalam cinta pada Mu,telah berjumpa pd taat
MU.telah bersatu dlm dakwah pada MU,telah berpadu
dlm membela syariat Mu.kukuhkanlah ya Allah
ikatannya.kekalkanlah cintanya. tunjukkanlah jln2nya.penuhilah hati-hati ini dengan nur MU yang tiada pernah pudar.lapangkanlah dada2 kami dgn limpahan keimanan kepada MU dan keindahan bertawakkal di jalan MU............

Fri, 24 Feb 2006
Happy Advanced Bday to Azira a.k.a Kopi Suam
Mood:  celebratory
Zirap, aku ucap awal2 le kat ko ek.. sbbnya aku takde esok nak online hehehehe



Khas untuk kawan aku Zirap, (kwn seangkatan di UUM yg jadi rakan makan megi dan urut mengurut hahahaha dan juga kwn study)

Happy Bday yg ke 31 (ok ke sebut hehehe ala aku tau ko ok.. dah tue kite eks..) esok 25 hb February semoga bahagia bersama keluarga dan semoga dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yg baik oleh Allah s.w.t

Umah baru..
Mood:  happy
Assalamualaikum..

hari ni hari Jumaat hehehe wpun aku tau MR dok sengih2 pagi nih hehehe aku tau.. aku tau mlm tadi mlm jumaat and aku tau aku tidoq sorang ahng tidoq berdua hahaha tapi sket aku tak heran weiii :P
hang mengata aku noo takpa takpa hehehhe.. nantilaaaaa aku sampai Lumut nanti aku sms hang nooo :P

takde apa sgt nak updet cuma nak bgtua yg aku nak pindah umah baru kat BLOGSPOT,....umah aku dah beli and dah dpt kunci dah.. smlm aku dok cat2 le sat dok tukaq kaler tuh peh tu tukaq kaler nih.. aku pon taktau la kaler mana yg aku suka.. nanti nak carik background yg cantik2 nak masukkan.. hmm kene belajo dgn Uda le nanti.. :)

nampaknya kengkawan lepas ni kite berjiran le kan.. ialah kite semua setaman kan.. Rumah aku no berapa pon aku dah lupa..tapi jln aku ingat... Jln Sitirahayu75, Taman Blogspot, 50400, Internet.

heheheh nanti aku dah siap pindah nanti aku habaq la ok? hehehehe...

sekian teime kasih.. :)

p/s : nak balik Lumut ye ye ye ye

Thu, 23 Feb 2006
Gerammmmmmmmm.......
Mood:  d'oh
Assalamualaikum..

ni nak citer pengalaman aku yg tensi dgn user2 aku aduhhhhh....

situasi : di opis user
jumlah org : ade la dlm 7-8 org
user : 1 (yg lain bukan user)
pembantu user : 1 (dia ni initiallynya bukan user tp kene tolong user aku yg sorang so dgn kata lain aku ajar dia sekalik la guna sistem)
waktu : 3pm

aku seperti biasa masuk ke pejabat user... dengan senyuman dan muka yg manis serta salam... tapi disambut hambar oleh mereka..

tapi akli ni aku tak ajar sbb aku nak gi jumpa user lain di tingkat yg sama tapi unit yg berlainan so aku pon suruh nurul yg ajar. lepas tu aku pon gi tpt lain. tetiba dpt sms,drp Nurul, "kak mai la sini..nurul tensen ni depa dok kutuk sistem GOE"
aik.. apa ke hal la depa ni. aku tau sapa yg kutuk2 tuh...

aku pon p sana.. pastu aku tgk keadaan etrkawal (takde plak bunyik sok sek depa tuh) pastu ade le sekali tuh user aku tuh tanya aku soalan

"puan, saya ade masalah sket, kat sini fail semua sendri yg jaga. jadi saya hanya jaga pentadbiran je. fail2 yg lain kerani2 yg lain yg jaga"

aku jwb
"takpe, kalo mcm tuh either semua org kene tolong en.adnan buat or dorang kene bg senarai fail pada en.adnan then en.adnan dgn yati la kene buat"

lepas je aku ckp tuh ade suara sumbang " takkan kite org nak kene buat jugak.. eeee byk keje tau.. semua nak kene buat.GOE ni menyusahkan. Korang tak tau ke GOE tak efisyen "

masa tuh aku rasa nak lempang jer.. yg geramnya yg memekak tuh yg tak guna GOE..aduhhh sakit hati betull disebabkan memikirkan aku ni mungkin duduk 3 thn kat sini la maka aku jaga jer jgn sampai aku naik hangin.. kalo ikutkan.. aku leh je jwb balik .. nak je aku jawab... "akak tau ke GOE tuh apa? akak penah ke masuk kelas? tau ke guna GOE yg akak kata GOE tak efisyen?"

tapi aku sabo jek laaaa.... ok..sekian luahan hati aku.. ni tadi aku suh Saufi yg gi sbb aku takut aku ternaik darah and tersembur plak makcik2 yg sebaya dgn mak aku tuh :)

MR, weii hang dah p kan.. hahahaha hang suka kan hahahaha

okeh.. see ya when I see ya...

p/s : GOE = DOcument Management System

Wed, 22 Feb 2006
Kene TAG dgn MR...
Mood:  happy
Assalamualaikum...

semalam hop kat satu blog nih heheh menarik jugak baca sebab pengalaman dia sama jer hehehe dia wekeend husband kekeke aku weekend wife :P (tapi kejap je la kan hopefully nyaa) aku dah add dah mamat nih. aku rasa MR mesti suka jugak baca blog dia hehehe.. Sayuti nama dia.

Ni aku nak sahut tag si MR..

4 jobs i have in my life:

- IT post (cikgu, exec, DBA, support)
- Penah keje kat kedai buku masa cuti semester.syiok
- jadi isteri pada suami tersayang (hehehehe)
- tadak kot

4 movies i can watch over & over

- katun (semua katun kecuali hat ada robot)
- CSI
- Detektif MONK (Citer detektif yg mcm freak tuh.dia ni pembersih ya amat)
- Toll Gate Girl (Amy MAstura belakon)

4 shows i love to watch

- Masak memasak
- Tanam menanam
- Hias menghias
- Drama pendek

4 places i've lived

- KL - of course le kan my hometown
- Kuantan - MRSM Kuantan sekolah ku tercinta
- Sintok - UUM (ni dekat kampung MR ni hehehe)
- tak dak dah kot

4 places i've been on vacation

- Pangkor
- PD
- Padang Besar (hahaha soping wehhh)
- tak ingat dah

4 of my favourite food

- laksa penang
- satay
- soto
- mee bandung Muar

4 websites i visit daily

- Blog aku - mestilaaaa
- Blog2 yang aku linkkan kat blog
- System yg sapura buat utk Mindef hahahaha
- email aku leee

4 victims to do this tag

- Besprenku Ina
- Zirap
- Yusmi
- Semua kawan2 blog aku

see ya when I see ya

tot of Fz at 10:41 AM WST
Updated: Wed, 22 Feb 2006 11:59 AM WST
Post Comment | View Comments (2) | Permalink
Tue, 21 Feb 2006
Lamanyeeeeeeeeee...........
Mood:  energetic
Assalamualaikum..

hari ni straight dr umah abah anto aku ke Mindef then mak dgn Farah i anto ke Tabung haji (farah naik putra kat ampang park ke KPMG).. sampai awai tapi kene beratur seperti biasa.. hehehehe lantaklaaa
aku tetap nak balik awai jugak.. sbb tadi dah janji dgn Nurul... tadi aku sampai kaunter tak bukak lg tapi aku terus naik atas 'pentas' tuh hehehe... aku ajak si Nurul naik jugak.. lepas kami naik tu terus ade org beratur hahaha yg geram tu kat kaunter tuh tulis ja bukak koi 7.30am tapi depa tak tepati masa pun.. they take their own sweet time sabaq ja laaaaaa.... aku kalo org yg dok kat kaunter ni kalo lembab aku mmg bengang la kannn... tapi sekadar bengang je la kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :P

Korang tgk tak BersamaMu semalam.. ya allah.. aku mmg le takleh tgk rancangan ni.. sedey gile.. mmg sampai tersumbat hidung aku nih.. bila dpt berita kematian tuh aku pon mula lah dok tingat berita kematian yg aku terima masa arwah Puan(nenek), Tok wan aku dgn arwah Mama(MIL)meninggal dunia....semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh mereka semua.

Hari ni nothing much to say tapi kalo ade apa2 nanti aku update. kepada besprenku yg dah menuko number tu kan.. sampai mlm tadi aku dok teringat no tepon lama kamu yg aku kene delete tuh uhuk uhuk..byk kenangan manis kat no tuh hehehehe

ok.. see ya when I see ya..

Mon, 20 Feb 2006
Kenangan lalu.............
Mood:  crushed out
Assalamualaikum...

tadi sampai2 je kene beratur panjang. yg tensi nya.. si asko2 ni pulak depa beratoq kat tempat kami beratoq jugak.. aduhhhhhhh... pastu sivik nak mampus.. takyah la tunggu jauh2.. beratur je la belakang org yg tgh dok kat kaunter tuh.. ni dak.. dok tunggu la kat bawah tangga tuh..aduhh ni bukan pentas nih (wpun kaunter tuh mcm dok atas pentas).. dah baung masa.. pastu ade yg terhegeh2 baru nak kuokan ic depa.. isk buang masa sungguh! geram aku.. tgk!!! pagi2 lagik aku dah geram.. sabo jek la.. bila sampai turn aku...aku naik sampai le ke atas 'pentas' ituh :) lantak!!! bila aku naik org belakang pon ikut naik. watpa la nak buang2 masa kan....dah le kene beratur lama..

hari ni mindef ada perhimpunan bulanan. so lega sket la. leh gi bekpes wpun aku dah masuk dekat kol 8 sebabnya kene beratur panjang. sampai awai tp kene beratur jugak. tapi bukan salah aku le kan hehehe (tak nak ngaku tuh :P )

tadi kat kantin bawah tu, terjumpa dengan anak2 murid lama..yg sama batch dgn hubby.. sonok jugak laa hehehe aku pon mula la tingat.. sbb si mamat yg aku jumpa ni yg paling kuat ngusik aku dgn hubby dulu hehehe.. padahalnya aku dgn hubby masa tuh takde apa2 pun kawan baik jer.. tapi dorang le yg over2 nyakat kami.. akhirnya.. cinta pun berputik hehehehe.. :P

ni aku nak promote ni.. kepada kengkawan yg dok area shah alam.. se[erti puan MR kite dan jugak kak lady.. kalo ade lagik yg lain aku tak sebut maap le abih ituh je yg aku tau hehehe... sesapa yg di area2 yg berdekatan dgn shah alam juga bleh dengar promosi aku nih...

Kepada sesapa yang nak tempah kek coklat atau muffin (coklat, blue berry dan lagi satu tuh aku tak ingat le.. oren kot) sila la kontek adik aku.. mana lah tau untuk majlis jamuan hari jadi atau apa2 ocassion yg memerlukan makanan ni semua hehehe.. anda bleh le menempah drp adik aku si Siti.. gi leh melawat blog dia kalo ank tgk gambo kek coklat nya.. gambo muffin ade jugak tapi korang kene carik laaaa... sebab muffin tuh kat entry yg lama2 dulu...klik di sini yaaa Siti


kepada kawanku Norma.. bersabo la yer...di atas dugaan ituh.. semoga tabah..drive carefully yer.. ok dokie

see ya when I see ya.. :)

Fri, 17 Feb 2006
Aku terharu...isk..isk..isk..
Mood:  don't ask
Assalamualaikum....

pagi tadi mangkit awai sbb nak p keja awai... tapi disebabkan pagi2 abah p solat kat masjid or kdg2 dirumah maka kene la tunggu abah kan.. pagi kat umah.. tapi aku dah siap dah cuma abah lom siap gik hehehe... pastu aku bgtau mak aku kata smlm aku kene marah sbb dtg lambat.aku patut masuk koi 7.30am tapi aku sampai dekat kol 9..

kisahnya...
bas tak dtg.. isk takleh byg le betapa geramnya aku sambil tunggu bas dekat sejam.aku tunggu feeder bus putra tuh la.. muka aku maintain ja.. dlm hati aku dok sumpah seranah la bas tuh tensen sungguh.. dah la teksi pon takde.. iskk mmg sakit hati.. dah dekat kol 9 baru dpt teksi..mencik betoiiiii.. masa ank balik aku nak tumpang nurul ke lrt Damai tuh so kene la ikut time dia balik (yea yea I know..salah aku..dah mai lmbt takkan nak balik awai..aku tauuu).. tapi aku terpaksa jugak balik awai hehehe.. cuma tak la balik exactly at 4.30pm tuh.. so aku balik dekat2 koi 5pm la jugak..
tapi sebelum tuh.. pegawai yg jaga tim aku nih tanya aku.. ayu dgn nurul masuk kol 7.30am kan? aku kata la "ha ah"..pastu sepantas kilat minah tuh ckp "tadi tak sampai pon 7.30am" aduhh bedebuk aku kene.. tapi cepat2 aku jawab "tadi mmg ngok..bas takdak.. sakit hati"....pastu dorang gelak2 le.. dia sound direct aku jwb pon direct lee..bukan aku sengaja..

berikutan drp kes itu lah maka aku bgtau mak aku pagi tadi "org dah kene marah dah sbb lambat smlm" sambil menceritakan kes tuh.... dlm van, mak bgtau abah pulak.. dlm hati aku "ni kejap lagi mau abah anta aku depan mindef terus"... tup tup.. mmg betoi abah hantar terus..

abah ni dia takleh dgr kami kene mcm tuh.. maksudnya dia akan buat yg terbaik supaya kami ni tak susah la.. aduhhh terharu aku dibuatnya... aku tau semua bapak2 yg ada dlm dunia nih sayangkan anaknya dan akan membahagiakan anak2nya walau dengan apa cara sekalipun... aku terharu.. wpun aku tak smpai sharp2 7.30am tapi at least before 8am aku dah ade kat tempat aku..alhamdulillah...

tenkiu abah..tenkiu very much.....i luv u..:)


Thu, 16 Feb 2006
Makcik Woks....
Mood:  energetic
Assalamualaikum...

hari ni aku nak cerita tentang perangai aku yang satu nih hehehe.. Makcik Woks.. tapi jgn risau makcik woks aku nih hanya utk diri aku jer.. especiallynya bila aku travel sengsorang, tunggu org sengsorang, atau dengan kata lain bila aku takdak apa nak buat la hehehehe...

kalo naik lrt sengsorang aku sure akan
-perati org masuk LRT
-ade bunyi henpon cepat2 tgk sape punya yg bunyi
-ade org sembang kuat2 aku nak tgk sape yg sembang
-kalo org baca buku aku tgk buku apa yg dia baca
-kalo org bwk jambangan bunga, aku sebok pikiaq sapa yg bagi dia bunga tuh yer.. (hehehe teruk kan heheh)
-kalo ade couple naik dan bermasam muka nanti aku pon pikiaq..haaa ni mesti tgh gaduh nih (hehehehe)

kalo tgh jln pulak..
-nampak budak sekolah pakai kain senteng aku pon ckp alaaaa bebudak nih.. apala pakai mcm nih (padahalnye aku dulu penah jugak tapi kami pangge kain 'steng')
-mcm smlm ujan lebat ade sorang minah tuh basah lencun.dia pakai kebaya dan akin yg dia pakai mmg transparent.ya allah mmg le nampak semuanya. sib baik tudung dia cover depan tuh and kain dia tu sib baik le mcm ade kain dlm pendek ler yg bleh cover seluo kecik dia.. kalo tak adehhhhhhhhh.. dah le kebaya pendek.. masa tuh otak aku ligat berpikir, mungkin dia kene redah jugak ujan tuh sbb kene balik awal sbb ade org kat umah atau pun dia mmg suka nak balik awal dan tak kisah nak balik dlm keadaan basah kuyup.Tapi apapun..aku tetap salahkan dia sebabnya...why did she wear that transparent kebaya in the first place? hehehehehe

kadang2 aku rasa aku ni over hahahaha tapikan nak wat camner bila dah boring mesti aku sebokkan kepala otak aku hahahaha.. tapi aku akan cepat insaf punya hehehehe hehehehehe... MR ko jgn gelakkan aku yer...


Ina mmg dah tau dha perangai aku nih hahaha kdg2 aku boleh pikir teruk2 mcm perkara yg aku pikir masalah aku.. padahalnya aku yg buat kesimpulan atau assumption atas apa yg aku nampak hehehehe

ade lagi satu, aku kalo dah pikir pasal sesuatu tu pastu tak dpt penyelesaiannya aduhh mau tak tido mlm aku lepas tu.. or kalau aku cuba nak ingatkan sesuatu..contohnya mcm aku nak ingatkan.. siapa nama budak A ni atau apa tajuk lagu ni atau siapa yg kene pelakon cerita sembilu kasih tangkap isap dadah kat tv tu.. abih semua org aku tanya..selagi tak dpt jawapan aku akan cari sampai dapat...
ok..soalan pelakon sembilu kasih tu..as usual I leave it Ina..or kak wan nak tolong? hahahahah

oklah.. till then.. nanti jumpa lagi...

Newer | Latest | Older